Dirigent

Drs. Gerard Leegwater (1962). 

Gerard studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Alkmaars Conservatorium. Tevens studeerde hij muziek- wetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, alwaar hij in 1993 afstudeerde.

Voorts volgde hij, tijdens zijn studie musicologie, koordirectielessen bij Jan Boogaarts en klavecimbel en basso continuo bij Gert Oost. Bovendien volgde hij diverse cursussen op het gebied van uitvoeringspraktijk en interpretatie o.a. bij Ewald Kooiman en Gaston Litaize.
In de afgelopen decennia is Gerard Leegwater als dirigent en als organist betrokken geweest bij de uitvoering van vele oratoria, cantates, opera’s en andere werken.
Zijn werkterrein overschreed vele malen de landsgrenzen. Zo trad hij op in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Rusland en Polen. 

Hij is dirigent van vijf koren en is als cantor-organist verbonden aan de Witte Kerk in Heiloo. 

Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist, begeleider en maakt deel uit van verschillende muziekensembles. 

Gerard werd zowel in 2009 als in 2010 als dirigent aangetrokken voor de door de tv (gedeeltelijk) uitgezonden uitvoering van de Mattheus Passion door bekende Nederlanders. (Hind, Jim Bakkum, Peter Lusse, Rob de Nijs en Carola Smit in 2009 en Thomas Berge, Ellen ten Damme, Jette van der Meij en Antonie Kamerling in 2010).

Gerard Leegwater