VESPERS

Vespers in de Keyserkerk te Midden Beemster, Middenweg 148,

zaterdag 29 november 2014 om 16.00 uur

De Keyserkerk is gebouwd in Renaissancestijl in de 17e eeuw en vernoemd naar de ontwerper: Hendrick de Keyser. Naast kerkelijke diensten van de Nederlands Hervormde Kerk functioneert  de kerk als gemeenschapshuis en worden er tentoonstellingen, bijeenkomsten en concerten georganiseerd.

Beemsterkerk2

De Vespers (of het avondgebed) behoren tot de getijden in de Rooms-Katholieke en Oosters-orthodoxe Kerk en worden gebeden aan het begin van de avond, meestal om 17-18 uur. Het woord komt uit het Latijn, van vespera dat avond betekent.  In enkele protestantse kerken wordt de term ‘vespers’ gebruikt als aanduiding voor een avonddienst.  De Vespers, ook wel avondgebed genoemd, worden meestal gehouden van 17.00 tot 18.00 uur. Een belangrijk onderdeel van de Vespers zijn de liederen. In de Vesper wordt geen preek gehouden; wel kan er een korte overdenking zijn in de vorm  van een gedicht, teksten, een verhaal. De Vespers is een korte dienst, waarin de mensen de rust kunnen vinden om bemoedigd de  week die voor heen ligt in te gaan.

Tijdens de Vespers van 29 november, zal  Alkmaar Vocaal de muzikale  bijdrage verzorgen in de Keyserkerk.  Er wordt  o.a. gezongen:  Ave Regina  en Warum toben die Heiden van J.G. Rheinberger, Remember  Not, Lord, Our Offences van Henry Purcell, Three Motets Op.69 van F. Mendelssohn-Bartholdi en Het Avondgebed van Piet Halsema. Piet Halsema, overleden in 2004, was de vader van de dirigent van Alkmaar Vocaal, Bas Halsema.

Meer informatie over de componisten en hun werk vind je op de pagina: Vesper Midden Beemster

Iedereen is van harte welkom. aanvang: 16.00 uur.

 

Het koor is voor zijn volgende project nog op zoek naar 1 of 2 tenoren (in aanvulling op de huidige 3 tenoren).

 

vespers-page

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *